10 Gode rejseråd når du skal ud i verden

Skal du ud i verden og opleve, så bør du følge nogle gode råd som gør din rejse mere sikker og du vil samtidig opføre dig som en god turist i det land du besøger.

Vis respekt for natur- og kulturarv
Ofte er kulturen og miljøet det mest værdifulde lokalbefolkningen har at dele med dig. Handel med ulovlige antikviteter eller souvenirs som kommer fra truede dyrearter og planter er strafbart – såvel for sælger som for køber.

Tag hensyn til lokal skik og brug
Vær ydmyg når du besøger et privat hjem. Lær den lokale måde at hilse på, lær lidt af sproget. Vis respekt i dit valg af beklædning, når du besøger et helligt sted. Benyt gerne en lokal guide.

Tag dig god tid
Høflighed og tålmodighed åbner ofte døren til positive oplevelser og venskaber. I mange kulturer anses hastværk som et udtryk for dårlige manerer.

Spørg om lov før du tager billeder
Vis respekt for andre mennesker uanset alder og udseende. Som rejsende er du gæst. Undgå vredesudbrud og at fremprovokere vrede. I de fleste kulturer er det lig med at tabe ansigt, hvis man ikke kan beherske sig – og pinligt for begge parter.

I en god handel er begge parter vindere
Brug humor. Vær tålmodig. Husk at begge parter skal tjene på handelen. Udnyt ikke modpartens fattigdom. Det er ikke altid prisen, der er det vigtigste.

Giv ikke penge til tiggende børn
Giv hellere til forældre, lærere eller lokale humanitære organisationer. Børn, der tjener penge på at tigge forsømmer ofte skolen og mister derved muligheden for en uddannelse.

Køb lokale produkter
Du støtter den lokale økonomi og er medvirkende til at holde traditioner og håndværk i live.

Støt op om lokale miljøaktiviteter
Vælg en rejse- og udflugtsarrangør der arbejder aktivt med at forbedre miljøet. Hvis en miljø-ansvarlig udflugt/rejse koster lidt mere, går der ofte et beløb til miljøarbejdet.

Spar på natur-ressourcerne
Gå i bruse- i stedet for karbad. Luk for vandet, mens du sæber dig ind. Begræns brugen af airconditionering. Om muligt sortér affaldet. Lad ikke motoren på bilen gå i tomgang. Følg stier og veje, besøg de lokale naturparker.

Rejs gerne i lavsæsonen
Derved er du med til at begrænse miljø- og kulturbelastningen i det område du besøger. Ved at rejse i lavsæsonen og dermed også rejse billigere, så har i råd til lidt mere luksus på ferien, husk derfor at i skal forkæle og være gode ved hinanden, se gaven-til-ham.dk samt gaven-til-hende.dk og find gaver i kan overraske hinanden med på rejsen. Lokalbefolkningen har ofte bedre tid i lavsæsonen og er derfor ofte mere imødekommende.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*