3 tips til at få råd til drømmeferien

Vi kan alle have svært at finde luft i økonomien til at komme ud og rejse. Og det er ikke altid, at man kan forstå, hvorfor det ikke er muligt at komme ud og rejse derhen man gerne vil på det tidspunkt man gerne vil.

Bestil i god tid

Hvis du er på udkig efter billige flybilletter, er det en god ide at begynde at lede allerede 10 måneder før, du skal afsted. På den måde har du også mulighed for at sætte dig på ferie tidligt, og få planlagt alle de ting der skal gøres optil, efter og under ferien. Også er det jo bare rigtig rart at have noget at gå og glæde sig til.

Hvis man bestiller fly og hotel tidligt, så sparer man også masse penge på det. Dog kan flybilletterne stadig være dyre, og derfor er der rigtig mange penge at spare på at rejse uden for skoleferien, hvis ikke du har skolebørn. Hvis man er typen, der har is i maven, kan man også vente med at bestille til sidste øjeblik og se, om det ikke er muligt at få en billig afbudsrejse. Hvis man bestiller i god tid, er man også sikker på at få den flyafgang, og det hotel man gerne vil og man har god tid til at spørge om tips, og læse op på seværdigheder og restauranter.

Lav en opsparing

Det lyder banalt, men det er sværere, end hvad man lige tror at lave en opsparing og overholde den. Derfor er det en god ide, at man hver måned overfører et fast beløb til en konto, som man ikke har et kort til. På den måde er pengene lidt ud af øje med, og du vil have en mindre tendens til at bruge af dem. Og selvom man laver en stor opsparing, er det ikke altid, at det helt nok. Men hvis man har gjort en god indsats, vil man bedre kunne forsvare at tage et billigt kviklån til det, der mangler for at få tingene til at hænge sammen. Hvis alle i familien hjælper til opsparingen, virker det ikke som en lige så uoverskuelig opgave og man vil kunne komme rigtigt langt for blot et mindre beløb om måneden.

Sælg- og lej ud

Hvis man har en bolig, som man har mulighed for at leje ud i mindre perioder, kan dette være en rigtig god måde at få dækket sine boligudgifter på ferien på. Man kan på en af de mange udlejningsplatforme gå ind og sætte sin lejlighed til udlejning i de perioder, hvor man ikke selv benytter den. Dette kan også være, hvis man er på besøg hos familien et andet sted i Danmark, er på lejrskole med børnene eller af en anden grund ikke er i sin lejlighed i en weekend eller lignende. Dette kan hjælpe til at lave en opsparing, som man senere kan vælge at rejse for. En anden god måde at få samlet lidt ekstra penge sammen er, at sælge ud i de ting man ikke bruger. Det kan f.eks. være tøj, elektronik, møbler eller lignende. Sælg tingene og sæt pengene ind på en opsparingskonto, som du ikke kan bruge af med dit dankort.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*