5 gode grunde til at holde sommerferie i Danmark

Det vides endnu ikke, om det bliver muligt at rejse udenlands i vores sommerferie, der efterhånden står lige for døren. Corona virussen har gjort, at store dele af verden er lukket ned. Nogle lande begynder så småt at lukke op for turisterne igen, og for mange lande sydpå er turismen da også en helt vital del af deres økonomi. Der er eksempelvis mange af de græske øer, der nærmest ikke har andet erhverv en den der er baseret på, at der kommer turister til øerne. Hvor mange der ender med at åbne op, og hvordan betingelserne for genåbningen bliver, vides dog endnu ikke. Det kan derfor være en god ide at bestemme sig for, at ferien skal holdes i Danmark, og det er der mange gode grunde til. Vi har udvalgt 5 her.

Gør det for din økonomi

Der er gode økonomiske grunde til at holde sin sommerferie i Danmark. Ikke mindst dine helt egne økonomiske grunde, da det er billigere at leje et sommerhus i Danmark, end at tage på charterferie sydpå i højsæsonen.

Gør det for Danmarks økonomi

En anden god grund til at holde din ferie i Danmark, er at du kan hjælpe hjulene i gang. Brug dine penge her i landet, så de kommer ud og arbejde i samfundet og kommer ind i statskassen gennem skatter, afgifter, moms og lignende. Spis på lokale restauranter der hvor du holder ferie, og sørg for at bruge penge, på samme måde som du ville gøre hvis du var i udlandet.

Danmark er noget helt særligt

Vi kan have en tendens til at glemme det i det daglige, men der er findes ikke mange steder i verden, der kan måle sig med Danmark på en god sommerdag. Vi har masser af fantastiske strande og store naturoplevelser. Nyd Danmark og tag til et sted, du ikke har været før.

Gør det for sikkerheden

Corona krisen er måske så småt være at være over det værste, alligevel er der stor usikkerhed omkring virussen. Ingen ved om der kommer en anden bølge, og den pludselig blusser op igen. Skulle det ske, vil du uden tvivl helst være i landet, fremfor et sted langt sydpå.

Gør det for dine børns skyld

Hvis du har børn, der skal med på ferie, så skylder du dem, at vise dem deres land. Besøg et anden ø, end der hvor du bor. Der sker et eller anden psykisk, når man krydser noget vand.