Få hjælp til det rette valg af gummibåd

Gummibåd

Vi har alle sammen forskellige fritidsinteresser. Disse fritidsinteresser bruger vi til at koble af fra dagligdagens travlheder som arbejde, børn der skal passes, rengøring og så videre. Nogle har hobbyer som computerspil, og andre har hobbyer som havearbejde.

Nogle har også hobbyer, der foregår ude i den fri natur. Det kan være at gå en tur i skoven, mens andre er til vildere ting som eksempelvis luftballonsflyvning. Der dog også ting derimellem, som eksempelvis at tage båden ud på en sejltur på havet. Her kan man overveje, hvilken båd man har brug for, hvis man ikke allerede har en.

De indledende overvejelser

I forbindelse med at sejle, kan der ofte være brug for at have en gummibåd. Det kan være, at man udelukkende bruger en gummibåd med motor til at sejle omkring i båden ved kysten men også i havnen. Det kan dog også være, at man har en større båd, hvor det er nødvendigt med en gummibåd som vedhæng.

Uanset, om du har brug for at vælge din første gummibåd, eller om den gamle er ved at være slidt og derfor skal skiftes ud, så er der hjælp at hente. Herunder kan du læse meget mere om det rette valg af gummibåd.

Der findes forskellige typer af gummibåde

Når det kommer til at vælge båd, så skal man tænke over, hvad man har brug for. Der findes for eksempel flere forskellige typer af både til forskellige behov.

Først og fremmest er der en landgangsbåd. Dette er en gummibåd, man bruger til at fragte personer fra land og til en større båd eller omvendt, hvorfor den netop hedder en landgangsbåd. Denne båd fungerer mere som et vedhæng til en større båd.

Derudover er der det, man kalder en sportsgummibåd. Denne båd kan også sagtens bruges til at fragte til og fra land, og den kan også sagtens bruges til at ro i med årer. Den egner sig dog bedst med en større motor, så man udelukkende kan bruge den til at sejle rundt på havet eller i en havn, hvis man har mulighed for det.

En endnu kraftigere og hurtigere båd er RIB båden. Den kan have en motor med op til 75hk, og så er den udstyret med glasfiberskrog. Det er dog her vigtigt, at man vælger en motor, der passer til bådens størrelse, så balancen ikke bliver ujævn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*