Find det rette badetøj til ferien

par nyder stranden

Sommeren er over os og det samme er badetøjssæsonen. Det eneste vigtige, når man køber badetøj, er at man føler sig godt tilpas i det. Det er ligemeget, hvordan ens krop ser ud. Ligemeget hvor meget man har trænet op til bikinisæsonen. Det eneste, der rent faktisk betyder noget, er at man er glad og godt tilpas.

Et brud med idealet

I løbet af de seneste par år er der opstået en modpol til det perfekte kropsideal. At have en såkaldt ”bikini-krop” er et udtryk, der nærmest hører fortiden til – og heldigvis for det. I særlig grad blandt kvinder kan man opleve rigtig mange negative følelser vedrørende kroppe, og alt for mange kvinder render rundt med alt for lavt selvværd og mindreværdskomplekser, fordi de ikke føler, at de er flotte nok og at deres kroppe passer ind i idealet. Men hvorfor er det blevet så vigtigt at passe ind i et ideal, der i bund og grund er ret idiotisk? Hvis idealet er at være tynd og ikke have noget fedt på kroppen samtidig med at man har store bryster og en flot og fyldig numse, så er det jo kun computerlavede kvinder, der kan komme til at passe ind. Det er ikke naturligt for nogle kroppe at se sådan ud, og derfor udelukker idealet en hel masse kvinder fra at passe ind, hvilket er roden til rigtig mange grimme tanker om kroppen.

At føle sig godt tilpas

Det allervigtigste, når man køber badetøj, er altså ikke, at man ligner den model, der har badetøjet på inde på hjemmesiden. Det vigtigste er, at man føler sig godt tilpas i det og at man kan slappe af og forhåbentlig pakke sine mindreværdskomplekser lidt væk. De er nemlig helt i skoven. Alle kroppe er meget smukke, og i stedet for at kritisere vores krop og udpege alle ”fejlene”, burde vi i stedet takke den for at den kan gøre således, at vi kan svømme en tur i havet! At vores ben kan bevæge sig, at vi kan bruge vores arme til at holde os oven vande, at vores ryg stabiliserer os igennem hele livet.

Forskellige typer af badetøj

Helt grundlæggende findes der jo to typer af badetøj til kvinder. Badedragter og bikinier.

Af bikinier kan man eksempelvis få nogle, der ligner bh’er og som giver god støtte til brysterne, hvis man har brug for det. Dette kan også give en tryghedsfølelse, hvis man går og er bange for, at ens bryster måske ryger ud af bikinitoppen, hvis man er vild i vandet.

Hvis man ikke har brug for nær så meget støtte og måske ikke er så vild med bh-looket, kan man altid vælge en triangle-bikini, som man både kan få med eller uden puder. På den måde kan man bære bikinitoppen, præcis som man vil.

Hvis man gerne vil have et mere praktisk valg, kan man vælge badedragten. Hvis man eksempelvis går til svømning er dette nok det smarteste valg, fordi den er mere atletisk end en bikini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*