Hjemmelavet is glæder hele familien

Sommeren indbyder til et hav af oplevelser og glæder, som du kan gøre og nyde, enten alene eller sammen med venner og familie. En ting, der er typisk dansk, både hvis vi ser på nutiden, men også hvis vi går tilbage i historien, er plukning af frugter og bær. Og de plukkede frugter og bær kan du lave en masse forskellige ting med, bl.a. hjemmelavet is, der er perfekt til aftenhyggen på de lune sommeraftener. Faktisk kan du plukke frugter og bær om eftermiddagen og have en lækker is, som hele familien kan nyde, allerede samme aften.

 

Hvilken slags ismaskine skal du købe?

Beslutter du dig for at købe en ismaskine, findes der to slags på markedet til hjemmebrug:

  • Ismaskiner med eksternt kølesystem
  • Ismaskiner med internt kølesystem

Når du skal vælge, hvilken slags ismaskine, der passer bedst til dig, bør du overveje forskellige ting. Ismaskinen med eksternt kølesystem er den billigste slags. Den består af et fryselegeme, der f.eks. kan være indbygget i en skål, som du skal opbevare i fryseren i 12-24 timer, før den er klar til brug. Når fryselegemet er klar, hælder du ismassen i en skål, hvorefter du monterer en maskine ovenpå. Den maskine rører i isen under indfrysningen for at undgå iskrystaller. Ismaskiner med eksternt kølesystem fås fra 450 kr. Vælger du denne slags, skal du være opmærksom på, at du kun kan lave en portion is ad gangen, at fryselegemet optager plads i din fryser, og at konsistensen på din is måske ikke bliver helt fast efter omrøringen, og at indfrysningen derfor skal fortsættes i fryseren bagefter, før isen er klar til at blive spist.

Vælger du ismaskinen med internt kølesystem får du en maskine, der køler ismassen helt ned under omrøringen, ligesom en fryser, ved hjælp af en kompressor, der kommer med maskinen. Med denne type ismaskine kan du lave lige den is du vil, f.eks. med hjemmeplukkede frugter og bær, og du kan fryse isen til en noget hårdere konsistens end med en ismaskine med eksternt kølesystem. Du skal være opmærksom på, at denne slags maskine fylder mere i køkkenet, så du skal sikre dig, at du har plads til den, inden du køber. Den er samtidig dyr at anskaffe. Den koster fra 2000 kr. og opefter, men kvaliteten er også derefter.

Køb en ismaskine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*