Forloren skildpadde, forloren pindsvin og forloren hare er alle retter, der ved første øjekast giver sig ud for at være noget andet end det, det er. Forloren er ordet, der gør hele forskellen. Det betyder nemlig, at en ting ikke er, hvad den giver sig ud for at være. Hvis du dykker længere ned i betydningen for ordet forloren, betyder det også, at det er en ting, et menneske har prøvet at lave, som ellers er naturligt. Begge betydninger passer, når man for eksempel taler om forloren hare. Skildpadde, pindsvin og hare er ikke ting, vi normalt sætter tænderne i i Danmark, men når det er de forlorne versioner, så er vi klar. Og det er der en god grund til.
Forloren hare er er federe end farsbrød
Når man laver forloren hare, er det i princippet en version af et farsbrød. Men når du skal have aftensmad, så er det federe og mere sjovt at sige, at man skal have forloren hare, end at man skal have farsbrød. Men navnet er faktisk med til at definere, hvilken type farsbrød der er tale om, hvordan det er lavet, og hvordan det smager – og det er smart.
Farmor eller mormors forloren hare
Selvom forloren hare er et navn på en speciel ret, så er der forskellige måder, hvorpå retten er lavet. Det er ligesom med andre retters forskellige opskrifter. Og når du googler forloren hare, så er der også et hav af forskellige versioner – dog med det samme udgangspunkt. Nogle praler med at være forloren hare, ligesom mormor lavede den, mens andre praler med at være forloren hare, ligesom farmor lavede den. Om det er farmor eller mormor, der står bag opskriften, så er det en lækker ret, der er forbundet med nostalgi, og som efterhånden vender mere tilbage i de danske køkkener – netop fordi det er en sjov og lækker ret, der minder en om de gode gamle dage.
Leave a Reply