Pas på dig selv når du går i vandet

flot udsigt over havet

Vand er herligt at lege i, og de fleste mennesker nyder et smut i svømmehallen eller en tur på stranden. Men ligeså sjovt det er at bade, ligeså meget skal man også være opmærksomhed. Alle skal nemlig have respekt for vand. Om de er elitesvømmere eller aldrig har været i vandet før. Læs videre her og få gode råd til, hvordan du passer bedst mulig på dig selv og andre, når du hopper i vandet.

De 5 baderåd

I sommermånederne pakker rigtig mange strandkurven og drager mod de danske strande. Det er en rigtig god ide, hvis altså man har styr på sikkerheden. En tur på stranden kan nemlig have konsekvenser, hvis ikke man har respekt for bølgen blå.

Der findes 5 baderåd, der er gode at følge. Disse 5 råd dækker de mest essentielle forholdsregler, man skal tage, når man tager på stranden.

  1. Det første råd er ret simpelt. Det handler om, at man aldrig skal bade alene. Der kan ske mange uforudsete ting, når man hopper i vandet. Måske svømmer du i et revlehul. Måske får du krampe. Ligegyldig hvad, så er det godt at have en anden person med.
  2. Det næste råd er også lige til. Du skal lære at svømme. Hvis ikke du kan svømme, er sandsynligheden for en ulykke meget stor.
  3. Det tredje råd handler om, at du skal læse vinden og vejret. Hold altid øje med for eksempel fralandsvind og uvejr.
  4. Det fjerde råd handler om at undersøge og lære sin strand at kende. Alle strande er forskellige, og de kan rumme uvelkomne overraskelser.
  5. Det sidste råd er, at du aldrig skal slippe børnene af syne. Det giver vist sig selv.

Badesko der sikre tryghed

Der findes mange måder, hvorpå du kan gøre din tur på stranden mere sikker. En af dem er at købe et par badesko. Et par badesko kan nemlig ikke kun gøre badeturen mere behagelig, men faktisk også hjælpe til at undgå ulykker.

Det fjerde baderåd handlede om at lære sin strand at kende. Hvis du har spottet, at bunden for eksempel har mange skarpe sten, er badesko en ideel løsning.

Der findes mange slags badesko, men ikke alle virker efter hensigten. Du skal derfor finde et par badesko, der har kvaliteten med sig. Du kan finde dem her.

Pas på hinanden

Det vigtigste råd, når du tager på stranden eller i svømmehallen, er at passe på hinanden. Badesko eller ej, livreddere eller ej, så er det opmærksomheden på hinanden, der i sidste ende redder liv.

Respekt er nøgleordet. Respekt for vandet. Respekt for hinanden. Respekt for hvad man kan. Og i den grad respekt for det man ikke kan. Det er okay ikke at kunne alt. Og at udfordre sig selv eller nogle andre i bølgens blå, kan i sidste ende koste liv. Og det er virkelig dumt, ligegyldig hvor smart man synes, man er.

Vand er herligt og vand skal nydes. Så pas på hinanden og respekter vandet og de andre badende.