Sådan får i en god flyrejse

Hvis I skal ud og rejse med børn, og især hvis det er første gang, så er der især en ting som mange forældre har en mindre eller større frygt til – den store flytur. Uanset om I skal til Kreta og flyve i 3,5 timer eller til Thailand hvor flyvetiden hurtigt nærmer sig et halvt døgn, så er det en rigtig god ide at være velforberedt.

En rejse der varer 3 timer kan nemlig meget hurtigt komme til at føles meget meget længere, hvis du har et ulykkeligt lille barn siddende, eller endnu værre et skrigende barn, der “underholder” hele kabinen med skingre råb.

I vil ikke være “dem”

Alle der har fløjet mere end et par gange, har helt sikkert prøvet at sidde lige foran, bagved eller ved siden af “dem”, dem der har et hysterisk barn med. Det er en pine, og det er frygtelig irriterende og kan ødelægge starten eller slutningen af en rejse fuldstændig. Det eneste du dog kan være helt sikker på, er at det er meget værre for forældrene. For udover at skulle høre på barnet, skal de prøve at berolige det samtidig med at de sidder med en frygtelig dårlig samvittighed.

I vil ikke være “dem”, men det er desværre meget svært at gardere sig fuldstændig i mod, især hvis det er første gang man skal flyve med børnene, hvor man ikke ved hvordan de vil takle at skulle sidde stille, lufttrykket og alle de andre ting, der er forbundet med at flyve.

Planlæg rejsetidspunktet

Det hele starter med planlægningen. Sørg for at vælge en afgang, der ligger så godt som muligt. At skulle flyve midt om natten er eksempelvis ofte problematisk, da men skal være i lufthavnen et par timer inden, og lige skal hen til lufthavnen. Barnet vil blive vækket flere gange, og bliver let hysterisk af træthed. Det er naturligvis ikke altid noget, man selv kan gøre noget ved, men sørg for at have det i baghovedet.

Sørg for underholdning til flyet

Jo mere underholdt barnet er, jo hurtigere går tiden. Sørg for at have babylegetøj med til turen, og lad nogle principper blive på landjorden. Det kan godt være at i hjemme siger at iPad’en, max er tændt i en halv time om dagen, men i luftrummet kan den lille underholdningsmaskine virkelig gøre den helt store forskel.

Sørg for at have lidt forskelligt med, iPad, legetøj, bøger, så der er lidt at vælge mellem, når uroen begynder at trænge sig på.

Snak om turen inden

I kan begynde jeres forberedelser inden rejsen ved at snakke om det, begynd at snakke om meget om flyvemaskiner, peg på dem når du ser en i luften. Vis billeder af dem og fortæl hvor sjovt det er at flyve, hvilket er med til at opbygge en spænding om at skulle rejse. Når i får sat jer i flysæderne, så opfør dig begejstret for endelig at være der – denne begejstring smitter nemt af.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*