Stress af fra den travle hverdag med ferie

I dag er stress et udbredt problem i Danmark og andre steder i verden. Undersøgelser viser, at i fremtiden vil stress og depression være nogle af de mest udbredte sygdomme i verden. Det er en kedelig udvikling, og det gør ikke sandsynligheden mindre for, at du kan risikere at blive ramt af stress. Særligt ikke hvis du føler dig ret stresset på arbejdet i forvejen. Måske skulle du tage problemet mere alvorligt?

Hver dag er tusindvis af danskere sygmeldte på grund af et psykisk dårligt arbejdsmiljø, hvilket kan medføre stress, træthed og depression. Dagligt oplever danskere symptomer på alvorlig stress, som nogle mennesker også dør af. Det er foruroligende fakta, som du ikke vil være en del af. Føler du dig i en stresset periode på job eller som studerende, bør du derfor overveje at tage væk og komme på ferie, hvor du kan reflektere over situationen, og hvordan du kan blive mindre stresset. Ikke mindst kan du få genopladet batterierne.

Tag på ferie og kobl af

For at få mere ro i sindet, kan du med fordel rejse væk fra stress og jag, så det er nemmere for dig at sige fra. Overvej at stoppe op i den periode, hvor du er mest stresset og tænk på, hvor god en ferie vil være for dig, og at du kan være mere effektiv, når du vender hjem igen. Her skal du ikke tænke på arbejdsopgaver, opvask, oprydning eller andet. Du kan bare være til.

Sker det i en periode og meget spontant, og har du ikke overskud til at bestemme, hvor du skal hen, kan du vælge en afbudsrejse. Se hvilke der er at vælge i mellem på Billigsteafbudsrejser.dk.

Brug mindfulness på ferien

De, der arbejder meget, kan have svært ved at finde ro og er meget rastløse. Så de skal have noget at lave. Noget af det bedste, hvis du er stresset, er at slappe helt af og gå ind i dine tanker. Det er ikke at rende til den ene spændende arrangement efter det andet. Så for dig, der er rastløs men trænger til at slappe af, kan du bruge mindfulness-teknikker.

Tankegangen har inspiration fra buddhismen. Når du bruger mindfuldness, arbejder du med opmærksomhed og ser på det liv, du har nu og accepterer nogle af de ting, der foregår nu.

Det er ikke ensbetydende med, at du udelukkende ser gode ting, men at du tager det til dig og går ind i det. I den lille form for meditation træner du din koncentration. Det kan virke kompliceret, men du kan ikke gøre det forkert. Når du opdager, at koncentrationen er på noget andet, finder du den tilbage til nuet. Mindfuldness kan også være, at du koncentrerer dig om at male eller løse en Suduko.

Dette har en positiv indflydelse på menneskets adfærd og selvopfattelse. Så hvis du også går rundt med problemer omkring dig selv, så kan det også hjælpe dig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*