Tag til Lapland

Der er ingen tvivl om, at langt de fleste danskere foretrækker at slappe helt af, når de tager på ferie. Der er mange hundrede tusinder af danske familier, der pakker kufferten, sætter sig i et fly og tager sydpå, hvor de spenderer en uge eller to ved pool og strand uden at lave så meget andet. Der er dog også en stigende tendens til, at der er flere og flere vælger en aktiv ferie, hvor naturen spiller en stor rolle.

Derfor skal du tage til Lapland mindst en gang i livet

Der er noget helt fantastisk ved at være på en aktiv ferie og at være mere i kontakt med naturen, end hvis man kun ligger ved en strand fra 8 til 17 hver dag. Et af de de mest fantatiske steder at besøge er Lapland, der er et område der ligger nord for polarcirklen, og går ind over Norge, Sverige og Finland. Her kan du opleve noget af det mest fantastiske natur der findes i Europa og verden generelt.

Der er ca. 1800 km fra Malmø fra Kiruna i Sverige, hvor mange vælger at gå fra. Du kan også flyve dertil, det er dog på mange måde lettere at have bilen med, hvilket også giver dig mulighed for at køre gennem hele Sverige og opleve naturen hos vores naboer mod nord.

På mange måder er Lapland noget helt specielt, og man får virkelig en fornemmelse af, hvor lille man er, og hvor stor naturen er. Høje bjerge, dybe dale, træer der forsvinder på grund af højden, rensdyr der går frit rundt, vand man kan drikke direkte fra fjeldet, mobiltelefoner der ikke virker på grund af manglende signal. Det er et sted hvor man virkelig oplever alting i fred fra omverdenen og man møder sjældent mere end ganske få mennesker hver dag.

Også for familier

Lapland er er smukt og ubeskriveligt, men det kan også være hårdt. Det kræver sit at gå i bjerge og samtidig bære sin oppakning med sig. Det derfor heller ikke for børn i alle størrelser, men det kan sagtens lade sig gøre. Man kan med fordel vælge at sove i hytter, hvis man har børn med. Dette gør det lettere, da man ikke skal medbringe telt og ikke skal bekymre sig helt så meget sovepose, og man slipper for utålmodige børn der skal vente på man får slået telt op og ned.

Hvad koster en tur til Lapland?

Tager man turen med telt, er selve ferien ganske billig. Man skal reelt set “blot” betale for brændstof til bilen de små 4000 km. Det er nemlig gratis at overnatte overalt i Lapland. Derudover skal man naturligvis have frysetørret mad med, da det er det letteste og det der fylder mest.

Det der koster penge, er hvis man ikke har udstyret, og ikke har mulighed for at låne det. Der er et ordsprog der hedder, at man ikke skal gå ned på udstyr, og i Lapland er det måske mere sandt end nogen andre steder. Det er eksempelvis ikke sjovt at være dagevis fra civilisationen og finde ud af at ens sovepose ikke er varm nok, at ens vandrestøvler er gået i stykker eller teltet ikke kan holde vand ude.

Har du intet udstyr kan du roligt forvente at det kommer til at koste langt over 10.000 kroner alene i udstyr. Det gode ved det er naturligvis, at det ikke er er penge der er smidt ud af vinduet, men alt sammen (pånær maden), er noget du kan bruge igen og igen.

Hos Friluftsland der er blandt landets førende inden for friluftsliv og outdoor aktiviteter kan du se en pakkeliste over de ting du skal have med.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*