Ting der er værd at opleve i Odense

Odense

Danmarks tredjestørste by, som tilmed ligger lige midt i landet, bliver ofte overset som turistmål. For mange jyder og sjællændere er Fyn blot et sted, man kører over, når man skal til den anden ende af landet – hvis man da ikke er så heldig at få en plads på Mols-linjen.

Alligevel er vi draget til Fyn for at se, hvad verdens længste vejbump har at byde på. Inklusiv Odense består Fyn af hele 10 kommuner, som blandt andet omfatter det naturskønne Ærø. I denne artikel nøjes vi dog med at besøge Odense, som har rigeligt at byde på i sig selv.

Mad i verdensklasse

Jaja, mad er måske ikke det, de fleste turister undersøger først. Hvis du skal til Odense, er der dog god grund til at tjekke byens restauranter på forhånd. Odense gemmer nemlig på en god blanding af brunch- og burgercafeer, street food og gastronomi i særklasse. Hvis du er til det sidste (eller bare ikke rigtig til det første), kan restauranten Oluf Bagers Gård bestemt anbefales.

Oluf Bagers gård er en af byens mest kendte restauranter, og den har noget helt særligt at byde på. Til frokost serveres der både kolde og lune smørrebrød, og til aften byder restauranten på et lidt specielt koncept. Her serveres nemlig 9 retter mad af tre omgange på fade. Det lyder som tapas – men det er det ikke! Maden kan være alt fra laks over fasan til creme brulee, så her venter en helt særlig oplevelse (hvis du er blevet nysgerrig, kan du læse mere her).

I modsætning til vores andre storbyer byder Odense også på hele to street foods, som begge ligger i centrum. Storms Pakhus og Arkaden åbnede begge i 2017, og her finder du mad fra hele verden til enhver smag.

Hvis du er mere til restauranter som Flammen og Jensen’s Bøfhus, finder du dog naturligvis også dem i Odense. Men hvis du kommer til byen, skal du ikke snyde dig selv for en tur til Oluf Bagers gård og eventuelt street fooden.

Kultur for enhver smag

Når frokosten er indtaget, byder byen på et væld af kulturelle oplevelser – og det er heldigvis ikke kun H. C. Andersen. Ud over digterens barndomshjem og børnekulturhuset Fyrtøjet, kan du også besøge blandt andet udstillingshuset Brandts Klædefabrik og den historiske Møntergården.

Både H. C. Andersens hus og alle byens museer findes i centrum og har lidt for enhver smag. På Møntergården finder du især udstillinger om oldtiden, middelalderen og renæssancen i Odense. På Brandts Klædefabrik finder du derimod både nutidige og historiske udstillinger af kunst og kultur. Museet er også kendt for sine sanseudstillinger, og særlige udstillinger, workshops og arrangementer for unge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*