Tips: Sådan sparer du op til ferien

Er du en af de mange som virkelig ønsker at tage en ferie men ikke helt syntes, at økonomien tillader det? I denne artikel vil du blive fulgt igennem nogle råd til hvordan du kan få sparet op!

Ferien er vigtig!

Er du personen der knokler på arbejdet, er ferien vigtigere end du tror! Man lever kun én gang og det skal man huske at nyde! Derfor er det også vigtigt at du får sat nogle penge af til en ferie i dagligdagens budget. Hvis ikke du syntes der er plads til at sætte 700-1000kr. Af til en feriekonto i måneden. kan du eventuelt benytte dig af nogle af nedestående sparertricks:

Sparertricks til hverdagen

  1. Tænk over dit madforbrug

Hvis du begynder at være bevidst om, hvor mange penge du smider i skraldespanden hver evig eneste dag, kan du sparer mange penge. Hvis vi eksempelvis kigger på en gennemsnitlig dansk familie (mor og far og to børn)  over et interval på 1 år. siges det at de smider mad ud for hvad der svarer til 7200 kr.

Så tænk over dit madforbrug og begynd eventuelt at lave ugentlige madplaner samt indkøbslister, hvor du tænker over det mad der kan bruges fra indkøb til forrige måltider.

  1. Find på noget at bruge weekenderne på!

Ja det lyder interessant ikke? – Dog er dette en måde at spare penge. Ofte når man keder sig i weekenden bliver det til en tur i biografen eller en shopping tur eller noget helt tredje der koster penge. Prøv derfor at arrangere gå –eller cykel ture, eller se noget i nærheden.

  1. Spar penge på faste udgifter

Under dette punkt, menes der udgifter som dine forsikringer, din telefon regning, dit bredbånd. Oftest er der også mange penge at sparer her årligt, hvis man giver sig tid til at få undersøgt alternativer. Forsikringer kan forhandles, bredbånd kan sammenlignes på nettet. Derudover kan din telefon regning kontra eventuelle andre ved siden af betalte streaming tjenester også sparer dig mange penge. – Hvis du eksempelvis opgradere dit mobilabonnement og dermed stopper den separate betaling af streamingtjenesterne men har det med under mobilabonnementet vil du sparer omkring 70 kr. Hver måned.

  1. Spar penge på variable udgifter

Her menes der ”slat” køb og unødvendige køreture i bilen. Under ”slat” køb ser vi tit de overflødige ting som ofte er snacks, tøj, byture osv. -Uden at tænke over det bruger man hurtigt 2500kr. Ekstra på en måned ved ”slat” køb. Vær derfor opmærksom og lav eventuelt en separat konto hvor du kun har x beløb til variable udgifter i måneden.

Unødvendige køreture i bilen koster også hurtigt 3-400 kr. Ekstra i benzin pr. måned hvis du skal noget og det er i nærheden, så tag da cyklen -det er også sundere!

  1. Skab en ekstra indtægt!

En ekstra indtægt kan gøre underværker! Dog vil det ikke hjælpe dig til at spare op til en ferie hvis dit forbrug øges tilsvarende den ekstra indtægt.. Få derfor lagt dig et budget, hvor du eventuel ligger den ekstra indtægt direkte ind på en ferie konto.

Et ekstra job kan godt virke hårdt, hvis du allerede har et job. Dog behøves det ikke være så hårdt. Men du bør overveje hvad du kan tilbyde –inden for hvilke områder, på hvilken tid og til hvilken løn.

Sparertricks til en billigere ferie

Ferie er fedt og kan blive endnu federe hvis du virkelig føler du får noget for pengene! I dette afsnit vil du kort blive fulgt igennem nogle opmærksomhedspunkter du bør overveje.

-Ønsker du/i at leje en bil skal i så vidt muligt undgå at leje den i lufthavnen. I mange tilfælde betaler man op imod 20% ekstra i forhold til hvis i kan leje den tæt på jeres endelige destination og så tage transfer frem og tilbage fra lufthavnen.

-Veksel penge på destinationen. Ofte får man mere valuta for kronerne ved at veksle i selve landet man rejser til!

-Spis morgenmad i ferielejligheden eller på hotellet. Dette er et af de punkter, hvor der kan spares flest penge. Der er jo ingen grund til at betale 200 kr. For noget æg og en kaffe hver morgen, når du/i selv kan lave det på 5-10 minutter.

For at få råd til ferien, kan du altså benytte dig af overstående sparertricks til hverdagen og ikke mindst sparertricksne til at skabe en billigere ferie. Er alt alligevel gået skævt og du mangler penge til ferien kan du tage et lån til ferien her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*