Vælg det rigtige badebassin

Ligesom trampoliner er badebassiner blevet mere og mere udbredt i danske haver i løbet af de sidste år. Badebassinerne er gået fra at være de klassiske runde eller firkantede der kunne have mellem 500 og 1000 liter til at være mindre udgaver swimmingpools der kan indeholde op mod 10.000 liter vand. Hvis I går og overvejer at investere i et sådan badebassin, er der her nogle gode råd.

Køb et med pumpe

Hvis du overvejer at købe et stort bassin med et par tusinde liter, skal du ca. forvente at det koster 200 kroner at fylde det. Der er mange ting der kan spille ind, men i meget runde tal koster det typisk 50 kroner for 500 liter. Køber du et af de helt store bassiner kan det altså godt komme op i nærheden af 1000 kroner for at fylde det. Det siger sig selv, at det er en kæmpe udgift, hvis du skal gøre dette flere gange. Hvis du køber et med en pumpe, så bliver vandet holdt rent og fri for bakterier, og du slipper for at skulle skifte det mere end aller højst nødvendigt.

Køb et med “tag”.

Når der første begynder at komme lidt blade og andet snavs i, kan det være svært for pumpen at følge med, og vandet kommer hurtigt til at se lidt beskidt ud. Hvis i køber et, hvor der kan lægges et tag eller låg henover, kan i slippe for meget af dette skidt. Samtidig er det med til at holde på varmen, og vandet bliver meget hurtigere en temperatur man forbinder med varmere himmelstrøg.

Drop wish

Det kan være fristende at købe nogle af de bassiner man ser på annoncer fra wish og lignende. Her skal man dog huske på, at disse ikke altid er underlagt de samme regler som varer der er produceret eller sælges korrekt på vores breddegrader. Du skal altid købe uden ftalater, hvis det skal bruges af børn. Jo hårdere plast det er lavet af jo bedre er det. Både i forhold til tilsætningsstoffer og holdbarhed.