Vær aktiv i sommerferien – deltag i Skjoldenæsholmløbet

  1. 29. juli 2017 løber cykelløbet Skjoldenæsholmløbet atter af staben, i år med endnu flere deltagere og med større fokus på at minimerer affald i naturen under løbet.

Cykelløb og cykelryttere har ikke altid været gode venner med naboer til cykelløb og træning. Ofte har der været klager om skrald fra energibarer, gel og brugte cykelslanger i haver, på marker og rundt om i naturen. Det har været et problem som har givet kold luft mellem naboer og cykelryttere rundt om i Danmark, og er et problem som flere parter vil prøve at løse. Danmarks Cykle Union vil i 2017 fokusere på at nedbringe skrald i naturen ved deres cykelløb. De vil til cykelløb oprette såkaldte Drop Zoner som er et synligt afmærket område hvor cykelrytterne kan komme af med deres affald, og på den måde ikke kommer til at kaste det ud i naturen og belaste naturen.

Historien bag løbet

Skjoldenæsholmløbet har eksisteret siden 2011 og har været et tilbagevendende løb lige siden. Løbet har forskellige distancer passende til forskellige niveauer på 40 km, 80 km. og 145 km. Ruterne er omkring Roskilde og videre Vest på.

Skjoldenæsholmløbet er også et løb som har opfordret deres deltagere til at passe på naturen, og de kalder dem selv for et grønt cykelløb. Skjoldenæsholmløbet vil ikke have at deltagerne kaster skrald og brugte cykelslanger ud i naturen. Opdages det dog at en deltager smider skrald i naturen kan deltagerens tid blive diskvalificeret fra løbet.

Nyt tiltag skal beskytte naturen

Til deres løb i 2017 har de ud over at gå fra 2500 deltagere til 3000 deltagere også udbygget med endnu et tiltag som skal være med til at beskytte naturen og ikke belast den med efterladenskaber fra cykelrytterne.

I samarbejde med sponsor, Cycklingshop.dk, vil de gøre det lidt mindre surt hvis en deltager punkterer under løbet og samtidig passer på naturen. Cyclingshop vil være til stede ved løbets målområde med mulighed for at få ombyttet din punkterede cykelslange med en ny hvis du kommer med denne efter løbet og afleverer til Cyclingshop. På den måde kommer slangerne ikke til at flyde i naturen, og de uheldige som punkterer, kan få et plaster på såret ved at få en ny slange gratis.

Med både miljømæssige tiltag fra DCU og Skjoldenæsholmløbet ser det ud til at det er en tendens i cykelsporten at blive bedre til at samle ens skrald op og ikke smide det i naturen til glæde for både naboer og alle andre som færdes i naturen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*